BURSA / YILDIRIM - Nuri Erbak Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Adını mahallemizden alan okul, 1962 yılında "PİREMİR İLKOKULU" olarak açıldı. İlk olarak okul müdürlüğüne Hakkı BAYRAK atandı. Böylece bir müdür ve dört öğretmenden oluşan kadro ile eğitim ve öğretimini sürdürmeye başladı.

1964 yılında yeni bir oklu yapılarak o zamanın Milli Eğitim Bakanı İbrahim ÖKTEN tarafından hizmete açıldı.  10 dershaneli olan bu okul, bir okul müdürü, iki müdür yardımcısı, yirmi öğretmen ve iki hizmetli personeli ile eğitim ve öğretime devam etti.

Okul arsa ve binasını Işıklar Askeri Lisesi Komutanlığı 1984 yılında istimlak etti.  Yeni binası yapılıncaya kadar iki yıl eğitim ve öğretime eski binada devam edildi. 1986 yılında ise şu andaki okul binamız tamamlandı. Hayırsever Nuri ERBAK 60.000.000Tl okul yapımı için katkıda bulundu. Millî Eğitim Bakanlığınca okulun adı değiştirilerek Nuri Erbak İlkokulu adını aldı. Aynı yıl içerisinde okulun açılışı, o dönemin Bursa Valisi Zekai GÜMÜŞDİŞ, İl Milli Eğitim Müdürü M. Necmi YAZICIOĞLU, Nuri ERBAK ve kalabalık bir davetli topluluğu tarafından görkemli bir törenle yapıldı.  1986-1991 yılları arasında aynı çatı altında ayrı idareler yönetiminde hem ilkokul hem de ortaokul olarak eğitime ve öğretime devam edildi. 1991 yılında Nuri Erbak Lisesinin yapılışı ile ortaokul lisa kapsamına alındı.

Şu anda 1 müdür, iki müdür yardımcısı, 36 öğretmen (3'ü ücretli) ve bir hizmetli kadrosu ile eğitim ve öğretimini sürdürmektedir.

Yayın: 10.02.2022 - Güncelleme: 27.09.2023 10:57 - Görüntülenme: 1522